A weboldalon sütiket (cookie) és egyéb technológiákat is használunk a jobb böngészési élmény érdekében!

Raklapváltási szabályzat

Általános szerződési feltételeknek megfelelően

1./ Általános ismertető

A weboldalunkon feltüntetett termékek nagy része raklapokon kerül kiszállításra. Amennyiben ezek a raklapok betétdíjasok, azaz visszaválthatóak, az fel van tüntetve az árajánlatban oly módon, hogy a raklapváltás díja és a visszaváltás határideje is meg van jelölve. Ha nincs feltüntetve a raklapváltási díj, abban az esetben a raklap nem betétdíjas, azaz nem váltható vissza.

2./ Fogalmak

2./1. Raklapdíj

Amennyiben a raklapnak díja van, azt feltüntetjük az árajánlatban, és a raklapok díját a vevőnek ki kell fizetnie, mivel gyártók is felszámolják e költséget a viszonteladóik felé. Sajnos nincs arra lehetőségünk, hogy ezt a díjat elengedjük. A raklapok díja gyártónként eltérhet.

2./2. Mikor nem kell felszámolunk raklapdíjat

Abban az esetben, ha a termék olyan raklapon kerül kiszállításra, aminek nincs külön raklapdíja. Ha ilyen csomagolással kerül kiszállításra egy termék, azt feltüntetjük az árajánlatban.

2./3. Raklapváltási díj

Betétdíjas raklap esetén, a raklap visszaváltási díja alacsonyabb, mint amit a vásárló a raklapért a megvásárláskor kifizet. Ezt a különbözetet raklaphasználati díjnak nevezik. Azaz raklapváltás esetén a raklapváltási díj: a megvásárlási ár raklaphasználati díjjal csökkentett összege. Gyártótól függ ennek mekkora a mértéke.

2./4. Mikor kell raklaphasználati díjat fizetni

  • Betétdíjas raklap esetén, raklapváltáskor. (a raklap visszaváltási díja alacsonyabb, mint amit a vásárló a raklapért a megvásárláskor kifizet)
  • Csereraklap esetén
  • Abban az esetben, ha történik raklaphasználat, pl.: kézi erővel rakodnak le és a raklap nem marad a vevőnél

2./5. Mikor nem kell számolnunk raklaphasználati díjjal?

Van olyan gyártó, aki nem számol fel raklaphasználati díjat raklapváltás esetén, azaz ugyanazon az áron váltja vissza a raklapokat, amennyiért adja. Ha ilyen gyártó termékére adunk ajánlatot, azt a raklapdíjaknál feltüntetjük!

2./6. Betétdíj nélküli raklapok

Van olyan gyártó, aki felszámol raklapdíjat, azaz ki kell fizetni a raklapok árát, de a raklapja nem betétdíjas, azaz nem váltja vissza. Ha ilyen gyártó termékére adunk ajánlatot, azt a raklapdíjaknál feltüntetjük!

3./ Határidők

3./1. Raklapváltás határideje

Az árajánlatban (ami alapján a vevő a megrendelését leadja) fel van tüntetve a raklapváltási határidő. Raklap váltás esetén ettől a határidőtől eltekinteni nem tudunk! Amennyiben nem határidőn belül történik meg a raklapok leadása, nem áll módunkban a raklapokat visszaváltani!

4./ Raklapváltási lehetőségek

4./1. Központi irodánknál történő raklapváltás

4./1./1. Alapesetben Központi irodánknál történő raklapváltás az egyetlen raklapváltási lehetőség!

Csak és kizárólag előre egyeztetett időpontban van lehetőség a raklapok központi irodánknál történő leadására. Előre nem egyeztetett raklapleadás esetén nem tudjuk fogadni a raklapokat!

4./1./2. Raklapváltás helye és ideje:

Címünk: 1131 Budapest, mosoly u.42. Leadásra Hétfőtől – Péntekig 9.00-17.00 óráig van lehetőség előre egyeztetett időpontban.

4./1./3. Raklapok rakodása:

Szeretnénk felhívni figyelmüket, a raklapok rakodását a megrendelő köteles megszervezni, az irodai alkalmazattak nem tudnak segíteni a raklapok rakodásában. A raklapokat egy 1,4 tonnás dobozos autóba kell berakodni, összeforgatva, a szabad hely optimális kihasználása érdekében.

4./1./4. Raklapváltáshoz szükséges adatok, dokumentumok:

Raklapváltáshoz szükséges bemutatni a számlamásolatot, illetve a raklapok váltása minden esetben utalásos fizetési móddal kerül megtérítésre (lásd 6. pont) , ebből adódóan szükség van Bankszámlaszám megadására.

4./2. Gyártói telephelyen történő raklapváltás

Alapesetben gyártói telephelyen történő raklap leadásra nincs lehetőség. Amennyiben mégis ilyen módon történne meg a raklapváltás, a Gyártói telephelyen leadott raklapokat csak abban az esetben térítjük meg, ha előtte az felénk lejelentésre került. Ha az ügyfél úgy adja le a raklapjait, hogy azt felénk előtte írásban nem jelentette le ( a lejelentésnek tartalmaznia kell: raklapok száma, megrendelő neve, leadás napja, megrendelés sorszáma) , és azt mi írásban nem hagytuk jóvá , nem áll módunkban a raklapváltási díjat megtéríteni! Amennyiben a gyártói raklap leadását jóváhagytuk, a raklapleadás tényét igazoló szállítólevelet szkennelve kell felénk e-mailben eljuttatni. A raklapok váltása minden esetben utalásos fizetési móddal kerül megtérítésre (lásd 6. pont), ebből adódóan a szállítólevél megküldésével egy időben szükség van Bankszámlaszám megadására.

4./3. Raklapokért házhoz megyünk szolgáltatás

Raklapokért házhoz megyünk szolgáltatásunk csak abban az esetben rendelhető meg ( és azon az áron) , ha azt feltüntetjük az árajánlatunkban. Ezen szolgáltatás azt jelenti, a raklapokért elmegyünk a szállítási címre előre egyeztetett időpontban, berakodjuk (rakodásban nem kell segíteni), a szállítólevélre feltüntetésre kerül a vevő Bankszámlaszáma és utalásos fizetési móddal történik meg a raklapok visszaváltási díjénak visszatérítése.

5./ Törött, sérült raklap

5./1. Törött, sérült raklapok észlelése

5./1./1. Törött, sérült raklapok észlelése:

Betétdíjas (azaz visszaváltható) raklapok esetén, amennyiben a raklapokat vissza szeretné váltani, Törött vagy sérült raklapok észlelését mindenképpen dokumentálni szükséges a raklapváltáshoz!

5./1./2. Amennyiben a kiszállításnál észleli, hogy a termékek törött vagy sérült raklapon kerültek kiszállításra, kérni kell a sofőrt, hogy a szállítólevélre kerüljön feltüntetésre a törött vagy sérült raklapok száma és ténye.

5./1./3. Amennyiben a termékek megbontásánál észleli, hogy a raklapok töröttek vagy sérültek, le kell őket fotózni, és darabszámmal megjelölve el kell küldeni központi e-mail címünkre a fényképeket.

5./1. Törött, sérült raklapok váltása

Amennyiben nem kerül dokumentálásra az 5./1./2. vagy a 5./1./3. pontban megjelölt módon a törött vagy sérült raklapok ténye, törött vagy sérült raklapot nem áll módunkban átvenni, és visszaváltani!

Hiányos vagy flex által sérült raklapot nem vásárol vissza a Gyártó.

6./ Raklapváltási díj visszatérítése

6./1./1. Raklapdíjak visszafizetése

A raklapok váltása minden esetben utalásos fizetési móddal kerül megtérítésre, ebből adódóan a raklapváltással vagy a szállítólevél megküldésével egy időben vagy azt követően e-mailben, szükség van Bankszámlaszám megadására. Készpénzes fizetési móddal nem áll módunkban raklapokat váltani, még abban az esetben sem, ha a termékvásárlás készpénzes fizetési móddal történt.

6./1./2. Raklapdíj visszafizetésének határideje:

Leadott raklapdíjak visszautalása az ügyfél felé akkor történik meg, ha mi mint forgalmazók a gyártók felé a raklapokat leadtuk és a raklapok díját a gyártó számunkra megfizette.

7./ Raklapváltási szabályzat elfogadása

7./1./1. A vásárlás során a vevő,megrendelő amennyiben a szolgáltatásinkat igénybe kívánja venni, köteles elfogadni a jelen raklapváltási feltételeket. A vevő által történő elfogadása a szolgáltatás, vásárlás előfeltétele. A megrendelés leadásával egy időben ezen Raklapváltási szabályzatot a megrendelő, vásárló elfogadja, azaz a Wisol Kft. a vevő, megrendelő részéről elfogadottnak tekinti!

7./1./2. Amennyiben Felhasználó/ vevő a Raklapváltási szabályzat feltételeit nem fogadja el, nem veheti igénybe a Wisol Kft. szolgáltatásait, továbbá nem küldhet megrendelést.

8./ Raklapváltási szabályzat érvényessége

A raklapváltási szabályzat 2017.01.01.-től visszavonásig érvényes

Elérhetőségeink

Értékesítés: ertekesites@wisol.hu

Bemutatótermi időpontfoglalás: ertekesites@wisol.hu

Adatkezelés: adatkezeles@wisol.hu

Számlázás: szamlazas@wisol.hu

Panasz, minőségi kifogás: panasz@wisol.hu

Raklapváltás: raklapvaltas@wisol.hu

Központi email cím: wisol@wisol.hu

Telefonos ügyfélszolgálat: Árajánlaton, vevői megrendelésen kerül feltüntetésre