A weboldalon sütiket (cookie) és egyéb technológiákat is használunk a jobb böngészési élmény érdekében!

Hibás termék

A Vevő / Megrendelő a megrendelt áru átvételekor köteles a termék mennyiségét, színét, minőségét ellenőrizni, tehát a termék átvételét mennyiségileg és minőségileg a Vevőnek, vagy megbízottjának átvételkor ellenőriznie kell, melyet a szállítólevél aláírásával igazol.

Ha átvételkor nem jelzi az észlelhető eltéréseket ( pl.: szín, mennyiség, sérülés, minőségi hiba) , az értékesítő továbbá a Gyártó csak az átvételkor nem észlelhető rejtett hibás termékek esetén foglalkozik minőségi kifogásokkal.

Az átvételi ellenőrzés alapján hibásnak ítélt árut Vevő nem építheti be ( a térkő felszedését és visszarakás költségét a gyártó nem vállalja, ilyen jellegű kártérítési igény nem érvényesíthető! ) nem használhatja eltérő rendeltetéssel, ellenkező esetben reklamációs jogosultsága megszűnik.

Amennyiben a megrendeléstől eltérést tapasztal, azt rögzítenie kell a szállítólevélen! Átvétel utáni reklamációt 3 napon belül írásban kell közölni az eladóval, fotókkal, számlával mellékelve. Cseregaranciát csak a még nem beépített termékre lehet érvényesíteni.

E határidőn túl az eladó és a Gyártó csak az átvételkor nem észlelhető rejtett hibás termékek esetén foglalkozik minőségi kifogásokkal, amennyiben azok gyártási hibára vezethetők vissza. Betontermékek, burkolatok esetén a színeltérésre, mészkivirágzásra minőségi kifogás nem alapozható.

Eladó szavatolja, hogy termékeinek műszaki jellemzői, és minőségi követelményei a törvényes és az érvényes nemzeti szabványoknak, a vonatkozó jogszabályoknak és előírásoknak megfelelnek.

Töréskárt az értékesítő és a gyártó 3% alatti mérték esetén nem térít meg.

A Gyártó szavatosságot vállal azért, hogy az áru megfelel a jogszabályokban foglalt és a szerződésben kikötött tulajdonságoknak. Ezen túlmenő szavatossági igényeket a Vevő csak a Gyártó kifejezett írásbeli ígérete alapján támaszthat.

A termékek felületén esetenként pont formájú elszíneződések képződhetnek. Ezek előidézője a természetes adalékokban lévő szerves anyag. Az elszíneződés idővel eltűnik. Az előforduló mészkivirágzások műszakilag elkerülhetetlenek. A kiváltójuk elsősorban az időjárás, amelynek a beton – főleg friss korában ki van téve. Különböző kiterjedésű kivirágzás a térkő minőségi paramétereit és használati értékét nem befolyásolja, ezért ez nem képezheti a minőségi reklamáció alapját. Az időjárás, az esővíz oldja a kálcium karbonátot, az igénybevétel során elkerülhetetlen természetes szennyeződés hatására a kivirágzások eltűnnek. A kereskedelemben kapható mész- és cementfályol eltávolító segítségével kézileg is eltávolíthatók a mészkivirágzások. Vigyázat: a szín ez által megváltozhat.

Kivitelezői felelősség

A kivitelezést minden esetben javasoljuk dokumentálni. Kivitelező esetén (szerződés, építési napló) , házilagos kivitelezés estén ( építési napló). Ugyanis a kivitelezői felelősség egy térburkolat elkészítésénél lényeges szempont. Nem eléggé tömörített alap esetén a térkövek és járdalapok sarka, szegélye vibráláskor letöredezhet. Ennek oka az elégtelen kavics vagy zúzalék ágyazat, a szakszerűtlen fektetés, a térkövenként változó fugatávolság be nem tartása, a gumilap nélküli vibrálás. Szakszerűtlen kivitelezésből adódó károkat nem áll módunkban megtéríteni!

Az eltérő gyártási eljárás és időpont, valamint a felhasznált anyagok különbözősége árnyalatnyi színeltéréseket okozhat. Ezek a színeltérések műszakilag elkerülhetetlenek, de a termék használati értékét nem csökkentik. Színeltérésre, mészkivirágzásra és elemi kárra nincs garancia.

Melírozott térkövek: Melírozott térkövek esetén a melírozás nem az egyes kövek felületén, hanem teljes burkolt felületen jelentkezik. A fektetés során, amennyiben 1 raklapnál több kővel dolgozunk (felületi megmunkáltság és színek miatt) a köveket több raklapról keverve kell rakni, ezáltal csökken az elkerülhetetlen szín és felületbeli különbségek hatása. Különösen érvényes ez színátmenetes kövek esetén.

Antikolt térkövek: Antikolt termékeknél az antikolás, koptatás, letöredezettség nagysága nem befolyásolható. A töréshelyeken a beton alapanyag részei is láthatóvá válnak. Koptatás miatt színe eltérhet a nem antikolt kövektől. A tört élek és felületek antik megjelenésű termékek tudatos jellemzői ezek, nem képezhetik a minőségi kifogás alapját.

Big-Bag zsákos termékek: A Big Bag zsákokban szállított termékek között teljesen összetört kövek is lehetnek, amelyek a koptatás során keletkeznek. Éppen ezért mindig több követ talál a zsákokban, mint amennyi a szállítólevélen szerepel. A szállításkor látható a mesterséges öregbítés során keletkező porréteg, karcolás a normál időjárási hatásoknak kitett kövek felületéről egy idő után eltűnik. Vegye figyelembe, hogy a fenti okok miatt a leszállított termék kinézete, színe eltérhet a mintakertben, mintatáblán régóta kihelyezett kövek felületétől, színétől és kinézetétől.

Térkövek és lapok csak megfelelő fugatávolság betartásával rakhatók, (Lásd gyártók ajánlását katalógusokban ) zártfugával nem szabad burkolni.

Gyártói tájékoztatók: Szakember bevonása bélül végzett kivitelezés esetén Kérem a gyártók által kiadott garanciális, értékesítési és műszaki fektetési tájékoztatót a részletek miatt vásárlás és burkolás előtt átolvasni szíveskedjen, a kivitelezést dokumentálja, mivel például egy felfagyásos káresemény esetén bizonyítania kell, a kivitelezés szakszerűen lett elvégezve.

Elérhetőségeink

Értékesítés: ertekesites@wisol.hu

Bemutatótermi időpontfoglalás: ertekesites@wisol.hu

Adatkezelés: adatkezeles@wisol.hu

Számlázás: szamlazas@wisol.hu

Panasz, minőségi kifogás: panasz@wisol.hu

Raklapváltás: raklapvaltas@wisol.hu

Központi email cím: wisol@wisol.hu

Telefonos ügyfélszolgálat: Árajánlaton, vevői megrendelésen kerül feltüntetésre